Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Verdict Denied



thrash metal

Line-up
Billy Coumreau - Guitars & Vocals
Cozzy Pap - Guitars
Jim Rouvell - Drums
Tassos Kokliotis - Bass

Ex-members
Gus Basher - bass
Stavros Giannakopoulos - vocals
Vassilis Koumroglou - guitars, vocals
Costa Papadopoulos - guitars
Costa "Bassakos" Tassakos - bass
Jim Rouvelas - drums
Costas Exarhakos - drums

Οι Verdict (όπως ξεκίνησαν αρχικά) έχουν μια ομολογουμένως ενδιαφέρουσα πορεία στην ελληνική σκηνή. Κατ' αρχήν η ταμπέλα είναι σαφής: thrash metal. Το θέμα είναι ότι thrash με thrash έχει και κάποια διαφορά αλλά γι'αυτό θα μιλήσουμε παρακάτω. Ξεκίνησαν στην Αθήνα κάπου στο 1995 παίζοντας πολύ απλά... μέταλ. Και το εννοώ. Διότι αυτό που έγινε το 1997 ήταν μάλλον ανεπανάληπτο, και μιλάω για το πρώτο τους demo (για το οποίο επίσης θα μιλήσουμε παρακάτω). Το 2001 κυκλοφορούν ένα δεύτερο demo, ένα τρίτο το 2003. Έκτοτε, θεωρητικά δεν έχουμε ακούσει κάτι από τους Verdict Denied (αφού στο ενδιάμεσο είχαν πάρει την τελική τους ονομασία), και λέω "θεωρητικά" διότι το συγκρότημα όχι μόνο είναι ενεργό αλλά ετοιμάζει και την πρώτη του επίσημη κυκλοφορία, για την οποία παρά τις αμέτρητες αναποδιές που έχουν τύχει, ο κιθαρίστας/τραγουδιστής Βασίλης δεν το βάζει κάτω ό,τι κι αν γίνει... Περιττό να πω ότι την περιμένουμε γεμάτοι ανυπομονησία. Το γιατί... θα το διαβάσετε κι αυτό παρακάτω...

Κυκλοφορίες
Third Alternative the Name (demo) (1997)
Coming While you Sleep (demo) (2001)
Promo 2005 (2005)

Λίγα δικά μου λόγια
Κάποια στιγμή, πάνε πολλά χρόνια κιόλας, ένα φιλαράκι μου είχε γράψει σε μια κασσέτα με επιλογές και κάποιους Verdict. Η κασσέτα αυτή κάποια στιγμή χάθηκε (ήταν στα "επικίνδυνα" του tape trading, βλέπετε) και παρόλο που από κάποιο σημείο κι έπειτα ξέχασα μέχρι και το όνομα της μπάντας, ο τίτλος του τραγουδιού μου είχε μείνει, καθώς επίσης και το ότι ήταν τρελή κομματάρα: Night Hunt λεγόταν, θυμόμουν. Και ως εκεί. Κάποια στιγμή, όχι πολύ μακρυά στο παρελθόν, καμιά τριετία πίσω, άκουσα κάποια πιο καινούρια τραγούδια της μπάντας που μου άρεσαν αρκετά κιόλας, αλλά σύνδεση με το τραγούδι που θυμόμουν ως Night Hunt (Night Hunting λέγεται κανονικά) δεν είχα κάνει. Κάποια στιγμή λοιπόν που συζήταγα με τον Βασίλη στο myspace, κουβέντα στην κουβέντα άρχισα να θυμάμαι κάποια πράγματα και να συνδυάζω καταστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι οι Verdict από τότε κιόλας δεν έδιναν καν την εντύπωση ότι επρόκειτο για ελληνικό συγκρότημα. Ξεκίνησαν παίζοντας αυτό που γούσταραν περισσότερο, το οποίο περιελάμβανε επιρροές από thrash μέχρι και King Diamond. Στην συνέχεια άρχισαν να σταθεροποιούνται στις πιο thrash και πιο συγκεκριμένα του αμερικάνικου στυλ, το οποίο και παίζουν εκπληκτικά (μια δοκιμή στα τραγούδια παρακάτω και στην σελίδα τους στο myspace θα σας πείσει). Και τελικώς, όταν επιτέλους βρήκα τα demo τους, όταν ξανάκουσα μετά από τόσα χρόνια το Night Hunting συνειδητοποίησα γιατί το θεωρούσα από τότε κομματάρα: διότι είναι. Οι Verdict Denied είναι πραγματικά πολύ μεγάλη μπάντα. Λίγο οξύμωρος ισχυρισμός αν αναλογιστούμε ότι ακόμη δεν έχουν επίσημη δουλειά, αλλά επειδή ο Βασίλης δεν το βάζει κάτω με τίποτε μάλλον θα την έχουμε (ίσως και πολύ σύντομα) στα χέρια μας. Προσωπικά την περιμένω πως και πως, δεν το κρύβω.
Αλήθεια, θυμάστε ένα παληκάρι που ανέβηκε και τα έσπασε μαζί με τους Paradox στο πρόσφατο UTH; Αυτός ήταν ο Βασίλης. Κλείνωντας, να πω και το εξής: μου αρέσουν πάρα πολύ γενικώς και ειδικώς, αλλά ιδίως αυτό το demo του 97 είναι το κάτι άλλο (ακούστε και το ομώνυμο να πάθετε πλάκα). Τσεκάρετέ τους οπωσδήποτε, απίστευτη περίπτωση... (και μην ξεχάσετε ν'ακούσετε ιδίως το Night Hunting!)

Α, και μην το ξεχάσω: Βασίλη, σε ευχαριστώ για όλα αδελφέ!


Ιστοσελίδες
Οι Verdict Denied στο myspace
Verdict Denied
Επικοινωνία
verdict94@yahoo.com

Verdict Denied- Action Defensive (live)
Video "Action Defensive"


Verdict Denied- 94x1 Vain (live)
94x1 Vain


Verdict Denied- Twisting and Menacing My Stare (live)
Twisted And Menacing My Stare Live Video


Verdict Denied- Night Hunting
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Verdict Denied- 3rd Alternative the Name
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

2 σχόλια:

Elina Samara είπε...

Acid Death? Δεν τους βρίσκω στην λίστα! :-)

Kammenos είπε...

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ 200ΑΡΕΣ ΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ CD
ΔΩΡΟ 170 ΑΝΤΕΓΡΑΜΜΕΝΑ (CD-R) CD HARD ROCK ΚΑΙ HEAVY METAL ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΜΠΡΟΣ/ΠΙΣΩ. ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΘΗΚΗ.
ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ CD-R.
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6936986880, ΠΕΡΙΟΧΗ: ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ Η ΧΑΛΚΙΔΑ.
ΤΙΜΗ: 100 ΕΥΡΩ