Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Convixion



old school speed/thrash metal
Line-up
Nick Papakostas (guitars/vocals)
Stelios Makris (guitars)
Manos Kehagias (drums)
Mihalis Bakoulas (bass)

ex-members
Dionysis Sarakinis (vocals)
Vaggelis Felonis (drums)

Οι Convixion είναι ένα project του Νίκου Παπακώστα, κιθαρίστα των Strikelight και δημιουργήθηκαν το 2002 στην Καλλιθέα όταν ο Νίκος είχε αποχωρήσει προσωρινά από το συγκρότημα. Το τότε όνομα της μπάντας ήταν Conviction και στη φωνή συμμετείχε ο επίσης πρώην τραγουδιστή των Strikelight, Διονύσης Σαρακίνης. Το αρχικό σχήμα του συγκροτήματος πλαισιώθηκε από τον Στέλιο Μακρή και τον Βαγγέλη Φελώνη. Τελικά ο Νίκος επέστρεψε στους Strikelight το 2003 και οι Conviction διαλύθηκαν...
...μέχρι το 2006, οπότε και ο Νίκος έγραφε κάποια τραγούδια για το δεύτερο lp το Strikelight, τα οποία όμως ήταν υπερβολικά γρήγορα για Strikelight. Για την ακρίβεια, επρόκειτο για το μετέπειτα τραγούδι Drink Metal, το οποίο ηχογραφήθηκε για τον χαβαλέ μέσα σε ένα πεντάλεπτο (γι'αυτό και είναι αριστούργημα!). Όταν ο Γρηγόρης της Eat Metal άκουσε το τραγούδι έπαθε πλάκα (όπως και όλοι οι υπόλοιποι που το ακούσαμε στη συνέχεια, υποτίθεται για να να πούμε την άποψή μας). Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν οι Convixion.
Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι το demo τους αναμενώταν πως και πως από πολύ κόσμο ανά την Ελλάδα, ενώ μετά την εκπληκτική τους εμφάνιση στο Up the Hammers II είχαν αρχίσει να το ψάχνουν και στη Γερμανία! Πριν καν κυκλοφορήσει!
Τελικώς το πολυαναμενόμενο demo "Metal Drinking Conspiracy" κυκλοφόρησε μετά βαϊών και κλάδων το 2007 και η εποποιία ξεκίνησε. Ήδη ετοιμάζουν νέο υλικό το οποίο περιττό να πω πως αναμένουμε ήδη με ανυπομονησία!

Κυκλοφορίες


Metal Drinking Conspiracy (demo), 2007

Λίγα δικά μου λόγια
Η μπάντα δεν παίζεται. Απλές συνθέσεις, κορυφαία τραγούδια και κυρίως ένα συναίσθημα δεκαετίας 80 που πολύ λείπει από τη σύγχρονη μουσική. Κι όσον αφορά τον Νικόλα; Σκέτο τρελοκομείο, και γαμώ τα παληκάρια. Δεν θεωρούνται αδίκως από τις μεγάλες ελπίδες της χώρας, κι ας ξεκίνησαν για τον χαβαλέ. Θυμάμαι στο UTH II ένα διάλογο με έναν Γερμανό, τον Andy:
-Μα αυτοί εδώ είναι εκπληκτικοί!
-Και να φανταστείς ότι την πλάκα τους κάνουν.
-Α, πες το μου έτσι. Γι'αυτό είναι εκπληκτικοί τότε...
Αναφορικά με το εξώφυλλο του demo -το οποίο είναι προφανές πως πρόκειται για χειροτεχνία!- απεικονίζει τον Γρηγόρη να κυνηγάει τον Νίκο, και φυσικά κρύβει ολόκληρη ιστορία από πίσω του, η οποία δεν είναι να την πούμε επί της παρούσης! Από τις αγαπημένες μου μπάντες! Και καλά θα κάνει να σας παραξενέψει το γεγονός ότι βάζω τους Convixion ως πρώτη μπάντα, αντί για τους Deceptor ή τους Flames που συνήθως συνηθίζω...

Ιστοσελίδες
Οι Convixion στο myspace.
(στην ιστοσελίδα τους μπορείτε ν'ακούσετε τα τραγούδια Drink Metal και Avenger)

Contact
convixion@eatmetalrecords.com




Από το Up the Hammers II

Νικόλας εν δράσει, στη συναυλία των Brocas Helm στο Ηράκλειο.

ΥΓ. Έχω και μια εκπληκτική φωτογραφία μαζί με τον Νίκο από το Ηράκλειο, αλλά σιγά μην σας έκανα τη χάρη να δείτε τη μάπα μου! Κρίμα, γιατί είναι όλα τα λεφτά (και η φωτογραφία και η μάπα μου! :):) )

3 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Για να είμαι ειλικρινής από το βιντεάκι στο nwohmb που είδα μου αρέσανε πολύ. Πού μπορούμε να βρούμε το δεμο τους;

Hades είπε...

Χμμμμμμμμμ....... βασικά μου έδωσες μια ιδέα: να βάζω και στοιχεία επικοινωνίας των γκρουπ (αν υπάρχουν ή τα έχω). Καλό... να'σαι καλά!
Μπορείς να επικεοινωνήσεις με την Eat Metal απευθείας (το λινκ, παραπλεύρως). Βέβαια θα καθυστερήσεις να λάβεις απάντηση διότι σήμερα ο Γρηγόρης φεύγει για Γερμανία (είναι το ΚΙΤ βλέπεις) και στα καπάκια ξεκινάει την τουρνέ των Manilla, οπότε και θα το πάρει σερί μέχρι το Up the Hammers (ίσως και μετά, δεν θυμάμαι αν τελειώνει εκεί η τουρνέ). Τουτέστιν, για το επόμενο 10ήμερο (τουλάχιστον) δεν πρόκειται ν'ανοίξει μέηλ. Στο φεστιβάλ που θα τον δω μπορώ να τον ρωτήσω κι εγώ αν θες, εκτος αν έρθεις (που θα στο συνιστούσα) οπότε μπορείς να τον ρωτήσεις απευθείας εσύ.
Εάν δεν απατώμαι, το μέηλ των Convixion είναι convixion@eatmetalrecords.com, με μια απειροελάχιστη επιφύλαξη. Νομίζω ότι απαντάει απευθείας ο Νίκος σε αυτό.

Πάντως, έχω μια υποψία ότι το demo έχει εξαντληθεί (θα ξαναβγεί βέβαια, αλλά δεν ξέρω πότε). Ενημερωτικά, ετοιμάζουν σιγά, σιγά και νέο υλικό...

Panos Konstantinidis είπε...

Δυστυχώς δε θα μπορέσω να είμαι στο up the hammers (έρχομαι μία εβδομάδα μετά) αλλά θα πεταχτώ από το eat metal στις 19-20.