Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Valor




heavy metal με power στοιχεία

Line-up
Spyros Soldatos (guitars)
Vaggelis Krouskas (vocals)
Chris Remoundos (bass)
Thodoris Andritsos (drums)
... (guitars)
... (keyboards)

Ex-members
-

Οι Valor έρχονται από την Αθήνα. Ξεκίνησαν την πορεία τους το 2002 ως project μπάντα των Σπύρου Σολδάτου, Βαγγέλη Κρούσκα και Χρίστου Ρεμούνδου (οι δύο τελευταίοι, πρώην μέλη των Battleroar). Λίγο καιρό αργότερα "εγκαταστάθηκε" στα ντραμς και ο Θοδωρής Ανδρίτσος και κάπου εκεί οι Valor πήραν σάρκα και οστά. Το 2004 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά, ένα mini-lp υπό τον τίτλο The Nameless One, που ήταν αν μη τι άλλο αρκετά ενδιαφέρον. Με τον καιρό -κι αφού στο ενδιάμεσο δούλευαν σε νέο υλικό- αποφάσισαν να κάνουν και κάποιες προσθήκες στην μπάντα, κατ' αρχήν με πλήκτρα κι εν συνεχεία με δεύτερη κιθάρα (δυστυχώς τα ονοματα δεν τα γνωρίζω ακόμη, αλλά θα τα έχω σύντομα πιστεύω). Βέβαια στο ενδιάμεσο και για την ακρίβεια μόλις πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν τον παρθενικό τους δίσκο από την Eat Metal, με τίτλο Destiny's Path. Νομίζω ότι ο ήχος τους έχει αλλάξει λίγο, όντας πλέον λιγότερο επικός σε σχέση με το πρώτο τους ΕΡ (πράγμα που δεν με χαλαει και ιδιαίτερα για να'μαι ειλικρινής). Πάντως τα επικά τους στοιχεία δεν έχουν "φύγει", ούτε στη μουσική, ούτε στον στίχο.


Κυκλοφορίες

The Nameless One (EP) (2004)


Destiny's Path (2008)


Λίγα δικά μου λόγια

Η αλήθεια είναι ότι με τούτα εδώ τα παληκάρια έχω πάθει μεγάλη πλάκα. Για την ακρίβεια, από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε ο δίσκος τους (την πρώτη μέρα του Up the Hammers, απ'όπου και το προμηθεύτηκα από τον Γρηγόρη) το ακούω σχεδόν σε καθημερινή βάση (ιδίως το Perseus το'χω λιώσει μιλάμε). Τρελά πορωτική δουλειά που με έχει ενθουσιάσει απίστευτα. Εξαιρετικά ευχάριστη μουσική, εκπληκτικές ιδέες με διπλά φωνητικά σε πάμπολλα σημεία, πανέμορφες μελωδίες, πολύ καλοί στίχοι, συνθετικά πανέμορφο. Ειλικρινά με έχει συναρπάσει και παρόλο που ίσως ακουστεί υπερβολικό, ήδη έχει εξελιχθεί σε έναν από τους αγαπημένους μου δίσκους. Και προσοχή, όλα αυτά δεν σημαίνουν πως το Nameless One ήταν άσχημο. Απεναντίας ήταν πάρα πολύ καλό. Απλά το Destiny's Path είναι πολύ ανώτερο.
Τους είχα δει πέρσυ στο καλοκαιρινό φεστιβάλ του Γρηγόρη στην Καλλιθέα και μου άρεσαν αρκετά. Στην επετειακή συναυλία των InnerWish όμως κυριολεκτικά τα έσπασαν, δείχνοντας ότι έχουν αρχίσει να παίρνουν γενικώς τον αέρα, φτιάχνοντας και καλή σκηνική παρουσία εκτός από καλή μουσική. Ειλικρινά το λέω, με τη δουλειά που έβγαλαν θα γίνω αρκετά... απαιτητικός στο μέλλον με δαύτους, ακριβώς επειδή μου έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και μάλιστα πολύ καλά. Εξαιρετική μπάντα και εύχομαι όχι απλά να συνεχίσει έτσι αλλά κι ακόμη δυνατότερα. Έχει τις δυνατότητες.

Ιστοσελίδες
Valor
Οι Valor στο myspace

Στο myspace μπορείτε ν'ακούσετε τρία εκπληκτικά τραγούδια τους, για την ακρίβεια τα V.A.L.I.S., Witch's Tear και Whispering of Steel (στην ιστοσελίδα τους έχουν κι ένα ακόμη, συν δυο βιντεάκια) όπου και τα τρία είναι από τα αγαπημένα μου, επειδή όμως δεν είναι τα πιο αγαπημένα μου (μα κι επειδή θέλω να δείξω τι κομματάρες έχει γράψει η μπάντα) ανέβασα ν'ακούσετε τo αριστουργηματικό Perseus ενώ βρήκα μια ωραία δουλειά του Into the Night στο youtube.
Και τα μυαλά στα κάγκελα!

Perseus
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Into the Night

4 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Ωραίοι είναι, δεν του ήξερα;Έχει κυκλοφορήσει και σε βινύλιο η δουλειά τους;

Hades είπε...

Βινύλιο όχι. Και δεν το βλέπω κιόλας να σου πω την αλήθεια, αν και ποτέ δεν ξέρεις.

Sirraeus είπε...

Πρώτη φορά μπαίνω στο μπλογκ σου. Καλώς σε βρήκα λοιπόν.
Έχω να σου προτείνω να δεις τους Unholy Throne (black band) στο
http://profile.myspace.com/
index.cfm?fuseaction
=user.viewprofile&friendID=
114889334

Hades είπε...

Δεν μπορώ να πω ότι το black είναι και το αγαπημένο μου, πάντως θα έρθει η ώρα τους και για δαύτους. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. :)