Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

The Ivory Tower


heavy metal

Line-up
Dimitris Theodorou - Vocals
Giorgos Papadonis -Guitars
Dimitris Kourmousis - Guitars
Kostas Haralampidis - Bass
Giorgos Konstantakelos - Synths
Kostas Koulis - Drums

Ex-members
Nick Aravanopoulos (keyboards)
Theodore Pitsikas (drums)
Apostolis Koskinas (guitar)
Bill Alexiou (drums)
Sostis Ropaitis (keyboards)
Spyros Kypriotis (drums)

Οι Ivory Tower δεν είναι και ιδιαίτερα καινούριο συγκρότημα. Δημιουργήθηκαν κάπου στο 1992 στο Μοσχάτο από τον Δημήτρη Θεοδώρου και τον Κώστα Χαραλαμπίδη με σκοπό, τι άλλο; Να παίζουμε αυτά που γουστάρουμε ν'ακούμε. Το 1994 κυκλοφορεί το πρώτο demo του συγκροτήματος υπό τον τίτλο "Society". Με τα"γνωστά" της εποχής προβλήματα, ακολουθεί μια πολύ μεγάλη παύση, οπότε και κυκλοφορούν ένα demo με τίτλο "20 Days Project" το 1999, όπου εάν θυμάμαι καλά ο τίτλος αναφέρεται στις μέρες που ασχολήθηκε η μπάντα για τη συγκεκριμένη δουλειά. Οι αλλαγές στο line-up της μπάντας συνεχίζονται και γενικά καθυστερούν την μπάντα, που το 2003 κυκλοφορεί ένα demo με 2 διασκευές (The Two Covers), ώσπου το 2005 κυκλοφόρησαν το singlάκι A Few Days Make Eternity. Μετά από αρκετή δουλειά και κόπο, το 2006 το συγκρότημα κυκλοφορεί μόνο του την παρθενική του επίσημη δουλειά, με τίτλο The Ivory Tower. να σημειωθεί ότι το συγκρότημα είχε ξεκινήσει ως Ivory Tower (σκέτο) και τελικώς "μετονομάστηκε" σε The Ivory Tower για να αποφύγει τυχόν ευτράπελα με το αντίστοιχο ομώνυμο γερμανικό συγκρότημα.


Κυκλοφορίες

Society (demo) (1994)

The 20 Days Project (demo) (1999)

The Two Covers (demo) (2003)

A Few Days Make Eternity (single) (2005)

The Ivory Tower (2006)


Λίγα δικά μου λόγια
Από πολλές απόψεις είναι λυπηρό να βλέπεις ότι ακόμη και σε σχετικά σύγχρονες εποχές την ελληνική σκηνή ακολουθούν προβλήματα του παρελθόντος, όπως η στρατιωτική θητεία ή οι σπουδές. Διότι αν κρίνω από τον ομώνυμό τους δίσκο, θεωρώ ότι θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί αρκετά διαφορετικά αν στο παρελθόν είχαν μια πιο φυσιολογική και ομαλή πορεία. Όπως και να'χει, από παλιά είχαν δώσει κάποια ενδιαφέροντα δείγματα (το τραγούδι A Few Days Make Eternity επί παραδείγματι θα το χαρακτήριζα αρκετά καλό, αναλογιζόμενος και το πότε πρωτοβγήκε κιόλας). Το σημαντικό όμως ήταν πραγματικά η πρώτη τους επίσημη δουλειά. Θυμάμαι που έλεγαν τα παιδιά ότι τη δούλευαν αρκετά και αυτό ήταν ένας ακόμη λόγος να είμαι περίεργος για το τελικό αποτέλεσμα (ο άλλος λόγος, μην το κρύβω είναι ότι γνωρίζω κάποια μέλη της μπάντας). Τελικώς όταν κυκλοφόρησε και το πήρα στα χέρια μου, ομολογώ ότι εξεπλάγην θετικότατα. Η δουλειά ήταν εξαιρετική, σοβαρότατη και με πάρα πολύ καλά δείγματα. Στα υπέρ του είχε αρκετά σημεία, ένα εκ των οποίων το ότι επρόκειτο για στρωτό heavy, ένα άλλο ότι είχε ενδιαφέρουσα θεματολογία μιας και στιχουργικά όλος ο δίσκος είναι concept (που δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολο ως προσπάθεια νομίζω). Αν τα παιδιά δεν το πάλευαν τελείως μόνοι τους ίσως να είχε βγει ακόμη καλύτερο, αλλά νομίζω ότι σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα τους δικαιώνει: ο δίσκος είναι πραγματικά εξαιρετικός. Ειδικότερα δε, θα ήθελα να αναφερθώ στο ομώνυμο άσμα του cd, το Ivory Tower το οποίο είναι πραγματικά από τα πάρα πολύ καλά τραγούδια που έχω ακούσει από ελληνικό συγκρότημα (και το οποίο μπορείτε ν'ακούσετε παρακάτω και να κρίνετε κι από μόνοι σας).
Βέβαια, για να πετάξω και την μπηχτή μου, ίσως να τα είχαν πάει και ως αντιμετώπιση κόσμου καλύτερα αν δεν το πάλευαν μόνοι τους με νύχια και με δόντια. Έχω μάθει όμως ότι εδώ και κάποιον καιρό κινούνται πιο δραστήρια (έστω και με αργά βήματα) μέσα στην σκηνή και αυτό μόνο να τους οφελήσει μπορεί.
θα τους χαρακτήριζα εξαιρετικά ελπιδοφόρους εάν συνεχίσουν να το προσπαθούν το ίδιο πολύ όπως έκαναν μέχρι τώρα. Πόσω δε μάλλον όταν στο κλασικό heavy δεν διαθέτουμε και ιδιαίτερα πολλά συγκροτήματα...
Τέλος, αναφορικά με τον δίσκο να κάνω και λίγο χιούμορ, κάτι που έλεγα μια φορά στον ντράμερ της μπάντας και φίλο από πολύ παλιά, Κώστα Κούλη και στον κιθαρίστα Γιώργο Παπαντώνη: είναι προφανές ότι όλοι τους καραγουστάρουν Maiden, αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά μοιάζει με Queensryche! (αυτό το τελευταίο κρατήστε το)

Ιστοσελίδες
The Ivory Tower
Οι Ivory Tower στο myspace

Επικοινωνία:
ivories@the-ivorytower.com
all_ivories@yahoo.com

The Ivory Tower- The Ivory Tower


The Ivory Tower- A Few Days Make Eternity (demo version)
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια: