Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Reflection

heavy/doom metal

Line-up
Leo Stivala - Vocals
Stathis Pavlantis - Guitar
Jonh Litinakis - Bass
George Pavlantis - Drums
Iraklis Loukakis - Keyboards

Ex-members
John Psarrakis - Guitar
Chris Kappas - Vocals
John Tolakis - Bass
Kostas Anastasopoulos - Keyboards
Jim Panokostas - Drums

Από το 1992 οπότε και ξεκίνησαν την μεγάλη τους διαδρομή οι Reflection δεν πρέπει να έχουν κάτσει δευτερόλεπτο, αφού μέσα από διάφορες προσπάθειες (demos, singles) έχουν καταφέρει να εδραιωθούν στην σκηνή και μάλιστα ως μια από τις πάρα πολύ καλές μπάντες. Εηξαιρετικά ενδιαφέρον συγκρότημα που παλαιότερα έπαιζε πιο πολύ heavy με αρκετές doom στιγμές ενώ τον τελευταίο καιρό μάλλον το έχει φέρει τούμπα αυτό. Με διάφορες αλλαγές στη σύνθεσή τους (οι περισσότερες εκ των οποίων πριν από καμιά τριετία, με σημαντικότερη αυτή της προσθήκης του frontman των Forsaken) λογικά ατενίζουν το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία και όχι αδίκως αφού τους το επιτρέπει τόσο η δισκογραφική τους παρουσία όσο και η ποιότητά τους γενικότερα. Πάρα πολύ καλή μπάντα.

Κυκλοφορίες
Before the End (demo) (1992)

When Immortals Die (demo) (1993)

Sire of the Storm (single) (1995)
The Fire still Burns (EP) (1999)

The Fire Still Burns (1999)
Realms of the Night (split) (2000)
Οδύσσεια (2003)
When Shadows Fall (2008)

Λίγα δικά μου λόγια
Τους Reflection τους έμαθα σχετικά αργά, μόλις το 2003 και πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά την κυκλοφορία της Οδύσσειας. Μου'χε πει ο Μήτσος της Eat Metal ότι είναι πολύ καλή δουλειά και τελικώς την πήρα και δεν κρύβω ότι έπαθα μεγάλη πλάκα. Τεράστια δουλειά, με εκπληκτική θεματολογία και τρελές κομματάρες μέσα. Μην τα πολυλογώ, με τον καιρό βρήκα και κάποιες άλλες δουλειές τους και γενικά τους παρακολουθώ και μου αρέσουν πάρα πολύ κιόλας. Μάλιστα τις παλιές δουλειές τους τις βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσες κιόλας (when immortals die και τα μυαλά στα κάγκελα να'ούμ!) αν και η Οδύσσεια παραμένει διαχρονικά η αγαπημένη μου δουλειά (αλλά και ένας από τους πλέον αγαπημένους μου ελληνικούς μέταλ δίσκους): στο πρόσφατο UTH την στιγμή που έπαιξαν το Sorceress μπορεί και να'βγαζα αφρούς κιόλας... :)
Τολμώ να πω ότι ακόμη και στις πιο doom φάσεις τους μου αρέσουν αρκετά, ίσως ένεκα του επικού στοιχείου που γενικότερα διαθέτουν. Πάντως τα πιο heavy είναι το κάτι άλλο... Οι Reflection είναι αναμφίβολα μια εκπληκτική μπάντα που αξίζει να ψάξει ο οποιοσδήποτε ανεξαρτήτως μουσικών ακουσμάτων, αφού πρακτικά καλύπτουν μεγάλο εύρος κιόλας.
Σημειωτέον και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: τα τραγούδια στην Οδύσσεια είναι με αγγλικό στίχο. Σε κάποια σημεία (εισαγωγές κυρίως) υπάρχουν κάποιες απαγγελίες στα ελληνικά).

Ιστοσελίδες
Οι Reflection στο myspace
Reflection
Επικοινωνία
leostivala@yahoo.com
stathis@reflection.gr
john@reflection.gr
george@reflection.gr
loukakis_h@hotmail.com

Reflection- When Immortals Die


Reflection- The Sorceress (live)


Reflection- Slaughter in the Island of the Sun (live)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απο τις πιο αγαπημένες μου μπάντες στον χώρο. Μου αρέσουν όλες οι κυκλοφορίες τους και νομίζω οτι το καινούριο είναι καταπληκτικό. Δεν πρόκειται να διαλέξω κάποιο τραγούδι ή δίσκο γιατι όλοι είναι πολύ καλοι. Το πιο πρόσφατο "When shadows fall" είναι πιο κοντά στο doom metal, κάτι που πιστευω οτι έγινε αυθόρμητα. Υποθέτω οτι στο επόμενο θα έχουν μερικά πιο γρήγορα κομμάτα.

Παρεπιπτόντως ο προηγούμενος τραγουιδιστής τους ήταν όλα τα λευτά απο άποψη σκηνικής παρουσίας.