Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Gladiators


heavy metal

Line-up
Vocals: Dimitris Komselis
Guitars: Michael Bizimis
Bass: Fotis Sotiropoulos
Drums: Pavlos Tsalikis

Ex-members
-

Θεωρώ ότι η περίπτωση των Αθηναίων Gladiators είναι εξαιρετικά περιγραφική για το τι συνέβαινε στην ελληνική σκηνή κάποτε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: πρέπει να δημιουργήθηκαν κάπου στο 1987 με 88 και υπήρξαν βραχύβιοι. Γιατί; Μα για τους "κλασικούς" λόγους που υπήρχαν τότε και συνήθως περιορίζονταν στο δίπτυχο θητεία-σπουδές. Παρόλο που δεν μας έδωσαν πολλά δείγματα του ταλέντου τους, νομίζω ότι δικαίως είχαν λάβει από τότε την ταμπέλα του καλού συγκροτήματος, αφού όταν έχεις καταφέρει να έχεις μόλις 3 τραγούδια και να είναι και τα 3 μπόμπες αυτό αν μη τι άλλο δείχνει κάτι. Η παρουσία τους περιορίστηκε δυστυχώς σε μόλις ένα demo συν ένα τραγούδι στην συλλογή Greece Attacks και μετά πάπαλα. Ή μάλλον σχεδόν παπαλα, διότι κάτι χρόνια μετά ουσιαστικά επανήλθαν με το όνομα Fortress Under Siege, αλλά θα τους αφήσουμε αυτούς για τη δική τους ώρα. Μουσικά οι Gladiators κινούνταν στο μελωδικό heavy. Επίσης, αξιοπρόσεχτο το γεγονός ότι παρά την εποχή που κυκλοφόρησε το demo τους ο ήχος ήταν μάλλον πάρα πολύ καλός.

Κυκλοφορίες
Dead Man's Walk (demo) (1990)

Λίγα δικά μου λόγια

Τολμώ να πω ότι ιδίως το ομώνυμο κομμάτι του demo είναι γενικότερα από τα αγαπημένα μου τραγούδια που έχει βγάλει συγκρότημα της χώρας μας. Ακόμη και σήμερα είναι ένα τραγούδι που θα βάλω μέσα σε συλλογές. Από τότε μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το στυλ των τραγουδιών τους, αφού τα παιδιά έδειχναν να το κατέχουν το αντικείμενο τόσο συνθετικά, όσο και εκτελεστικά. Δυστυχώς όμως έπεσαν κι αυτοί θύματα των τότε συνθηκών και δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν όπως (εκτιμώ ότι) θα τους άξιζε. Κρίμα, διότι το demo τους είναι πραγματικό διαμάντι.

Ιστοσελίδες
-

Gladiators- Dead Man's Walk
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

9 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Τους έχω ακούσει από τη Greece Attacks. Έχεις να ανεβάσεις το Dead man's walk;

Hades είπε...

Το Dead Man's Walk έχω ανεβάσει... Αχ, σε έπιασα απρόσεκτο.. :):):)

Panos Konstantinidis είπε...

Τώρα παίζει. Πριν λίγες μέρες δεν το έβλεπα στο esnips.

Panos Konstantinidis είπε...

Πολύ καλό κομμάτι :)

Υγ. Φαίνεται η κασσέτα ότι είναι παλαιά και χιλιοπαιγμένη. Σε κάποια στιγμή στη μέση χαλάει ο ήχος.

Hades είπε...

"παλαιά και χιλιοπαιγμένη": οι εκφράσεις που μου αρέσουν... :):):)

Η κασσέτα είναι από το 1991 και δεν είναι απλώς χιλιοπαιγμένη, είναι και σχεδόν φαγωμένη στο σημείο που αναφέρεις... Το συγκεκριμένο τραγούδι μου αρέσει το ίδιο πολύ από την πρώτη μέρα που το άκουσα. Ευτυχώς που ήταν καλή η συγκεκριμένη κασσέτα, διότι αν σου βάλω τραγούδια από άλλα demo, Πάνο, δεν ακούγονται καθόλου μιλάμε...

ΥΓ. Σημειωτέον ότι το widget του Dead Man's Walk δεν το πείραξα καθόλου. Θα μας τρελάνει αυτό το esnips τελικά...

Ανώνυμος είπε...

Έχω και εγώ το demo σε αυθεντική μορφή (το είχα αγοράσει το 1990 αν θυμάμαι καλά μετά από τα εκθειαστικά σχόλια του Βενέρη στο Metal Ηammer). Έχεις απόλυτο δίκιο στην κριτική σου αλλά έπσχαν σε ένα πολύ βασικό σημείο (όπως και τα περισσότερα Ελληνικά συγκροτήματα της εποχης) : στην απαράδεκτη προφορά.

Hades είπε...

Έχεις δίκιο για την προφορά των ελληνικών συγκροτημάτων, που επί... αμέτρητα χρόνια ήταν η αχίλλειος πτέρνα μας. Αλλά σε σχέση με την προφορά πχ του Nigel Foxxe η προφορά των Gladiators επρόκειτο για όαση! :):)

Unknown είπε...

Μερικές διευκρινήσεις:

Το line up δεν είναι αυτό του demo αλλά το πρώτο line up του ομωνυμου "Gladiators" από το Greece Attacks.

Το demo δεν είχε ηχογραφηθεί για να κυκλοφορήσει!!! Ευτυχώς όμως κυκλοφόρησε...

Οι FUS είναι οι GLADIATORS ή αν θέλετε η φυσική τους εξέλιξη... Όμως αυτό είναι μια άλλη ιστόρια ;) Γράψε και για τους FUS και τότε θα σας πω και για κάτι φήμες που ακούω!

ΥΓ. Η κασέτα αντέχει ακόμα γιατί δεν ήταν TDK!

Unknown είπε...

Για ρίξτε μια ματιά...

http://fortressundersiege.blogspot.com/

Κάτι κινείται... :)