Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Blind Justice


heavy metal

Line-up
Kostas Moskalidis - Vocals
Mihalis Galiatsos - Guitar, bass, keyboards

Ex-members
-

Οι Blind Justice κατάγονταν από τη Νέα Σμύρνη όπου και δημουργήθηκαν κάπου στο 1987 εάν δεν με απατά η μνήμη μου. Στο ενεργητικό τους διαθέτουν 2 demo, το πρώτο ονομαζόταν In the Name of Justice (1989) και το δεύτερο Time for Justification (1990). Τα 2 αυτά demo συγκαταλέγονταν στα πολύ "ονομαστά" της εποχής, όπως και οι Blind Justice γενικότερα (που μεταξύ άλλων είχαν και ένα εξαιρετικό όνομα). Φυσικά η παραγωγή των demo ήταν μεν σχεδόν... κλασική για την εποχή, αλλά καλή δεν θα χαρακτηριζόταν σε καμία περίπτωση. παρόλ'αυτά όμως η μουσική τους ήταν τόσο καλή άρεσαν σε πολύ κόσμο (μεταξύ των οποίων και ο υποφαινόμενος). Μουσικά θα τους χαρακτήριζα μάλλον καθαρόαιμο heavy. Δυστυχώς, χρόνια τώρα οι αυθεντικές μου κασέτες αυτών των δύο demo δεν υφίστανται (όπως και αρκετές άλλες, θύματα ενός... ατυχήματος) και έτσι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος σχετικά με τη σύνθεση την μπάντας, την οποίαν (καθώς και τη φωτογραφία) αλλίευσα από παλαιό metal hamster (τώρα, κατά πόσον είναι αξιόπιστα, μην με ρωτάτε, ειλικρινώς δεν θυμάμαι). Τέλος πάντων, σύμφωνα με την αυτήν "πηγή", ο πυρήνας των Blind Justice ήταν οι Κώστας Μοσκαλίδης και Μιχάλης Γαλιάτσος.

Κυκλοφορίες

In the Name of Justice (demo) (1989)

Time for Justification (demo) (1990)

Λίγα δικά μου λόγια
Είχα πάθει μεγάλη ζημιά όταν είχα ακούσει Blind Justice. Γενικά δεν είχα ποτέ ιδιαίτερα κολήματα ή κόμπλεξ με τον κλασικό αφορισμό της κακής παραγωγής και κατά κύριο λόγο εστίαζα στην μουσική. Νομίζω ότι οι BJ ήταν από τα καλά συγκροτήματα της τότε εποχής (και μάλιστα έδειχναν να το ψιλοκατέχουν το αντικείμενο κιόλας). Δυστυχώς άφησαν κι αυτοί νωρίς χρόνους, ήσυχα κι αθόρυβα, μάλλον όχι με τον τρόπο που τους άξιζε. Κρίμα. Για την ιστορία να αναφέρω πως το You Ain't Got the Guts (που θα ακούσετε και παρακάτω) απο το δεύτερό τους demo συγκαταλέγεται από τότε μέχρι σήμερα κιόλας στα διαχρονικά αγαπημένα μου ελληνικά τραγούδια. Αν είχε καλύτερη παραγωγή ίσως να μιλάγαμε για αριστούργημα σήμερα.... αχχχχ (αναστεναγμός με την σκέψη στα παλιά μεγαλεία...)

Ιστοσελίδες
-

Blind Justice- You ain't got the Guts
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

3 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Πολύ καλοί, μόλις άκουσα το κομάτι που ανέβασες. Κανονικά θα πρέπει να δημιουργηθεί μια δισκογραφική που θα βγάλει όλα αυτά τα demos σε cd/βινύλιο για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουνε οι νεότεροι.

Hades είπε...

Μμμμμ.. αυτό που λες πρακτικά ήδη επιχειρείται. Πχ κάπως έτσι επανακυκλοφόρησε το demo των Blade καθώς και διάφορα άλλα. Η αλήθεια είναι όμως ότι ήταν πολύ χάος η ελληνική σκηνή για να γίνει κάτι τέτοιο οργανωμένα. Εδώ -σκέψου- μου έχει τύχει να έχουν πετάξει τα demo ακόμη και τα ίδια τα συφκροτήματα...

Panos Konstantinidis είπε...

Από ποιούς επανακυκλοφόρησε (φαντάζομαι από καμιά eat metal); Ποια άλλα έχουνε επανακυκλοφορήσει;