Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Escape



heavy metal

Line-up
Vasilis Topalidis - Vocals, Bass
Christos Kostas - Guitar
Manolis Pileidis - Guitar
Stergios Kourou - Drums

Ex-members
Dimitris Frutis - Lead Guitar
Thomas Frutis - Rhythm Guitar
Christos Kostas- Guitar
Panagiotis Baxevanis - Guitar
Mihalis Valasakis - Guitar

UPDATE: Νέο βιογραφικό. Ευχαριστώ θερμά τον ντράμμερ των Escape (και νυν των Horizon's End) Στέργιο Κουρού για τις πολύτιμες πληροφορίες!
Οι Escape δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 1991 στην Θεσσαλονίκη από τους Βασίλη Τοπαλίδη –μπάσο / φωνή, Στέργιο Kουρού –τύμπανα, καθώς και τα αδέρφια Θωμά και Δημήτρη Φρούτη. Με αυτή τη σύνθεση κυκλοφόρησαν το πρώτο Demo "Unfulfilled dreams" το 1992, το οποίο περιείχε 4 τραγούδια, ηχογραφημένα live… To 1995, με κιθαρίστες τους Μιχάλη Βαλασάκη και Χρήστο Κώστα ηχογράφησαν ένα promo tape με 5 τραγούδια. Το 1996, με κιθαρίστες τους Μιχάλη Βαλασάκη και Παναγιώτη Μπαξεβάνη (Fourth Dimension) υπέγραψαν συμβόλαιο με μια εταιρία, την DarkSide records και ξεκινήσαν ηχογραφήσεις για το 1ο LP. Για την ιστορία θα αναφέρουμε τα τραγούδια του:
Βreak the chains
Unfulfilled dreams ’95
As the fire dies away
Paint it blood
Major step
Sacred fear
Until the end of the world
(Το τελευταίο τραγούδι ήταν κομμάτι του Παναγιώτη Μπαξεβάνη με τους Fourth Dimension)

Αυτή η ηχογράφηση, λόγω πολλών κακών συμβάντων με σημαντικότερο το κλείσιμο της Dark Side, δεν τελείωσε ποτέ, αν και είχε μείνει μόνο η ηχογράφηση των φωνητικών…
Τον Αύγουστο του 1997 οι Escape εμφανίστηκαν τελευταία φορά Live στο πρώτο Ticherock Festival παρουσιάζοντας και το τελευταίο κομμάτι που δούλεψαν και δεν ηχογραφησαν ποτέ, το "I need the Sun". Η τελευταία σύνθεση των Escape είχε τους Χρήστο Κώστα και Μανώλη Πηλείδη στις κιθάρες. Φτάνουμε αισίως στο 1998 οπότε οι Escape και οι Horizon’s End συγχωνεύτηκαν σε μια μπάντα και συνέχισαν σαν Horizon’s Εnd σε πιο progressive μονοπάτια…


Κυκλοφορίες

Unfulfilled Dreams (demo) (1992)

Paint it Blood (promo) (1995)


Λίγα δικά μου λόγια
Θυμάμαι ότι είχα ακούσει το Break the Chains από μια ραδιοφωνική εκπομπή σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του demo όταν αποφάσισα (σχετικά γρήγορα) να επενδύσω τμήμα από το χαρτζιλίκι μου στην αγορά του. Τόσο πολύ με είχε εντυπωσιάσει. Και όταν επιτέλους έφτασε ο φάκελος με την κασσέτα, κυριολεκτικά δεν κρατιώμουν. Το ομώνυμο τραγούδι είναι μάλλον από τα αγαπημένα μου ελληνικά metal τραγούδια (δείγμα από το οποίο θα ακούσετε παρακάτω. Τις απολογίες μου για το κακό rip αλλά και η κασσέτα είναι αρκετά φθαρμένη και δεν έχω ιδιαίτερα πολύ χρόνο για να το ξαναπροσπαθήσω).

Ιστοσελίδες
-

Escape- Unfulfilled Dreams
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA








6 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να τους ακούσω από το esnips.

Hades είπε...

Νομίζω διορθώθηκε... Το ξανάβαλα...

Panos Konstantinidis είπε...

Τώρα το ακούω. Ωραίο είναι (αν καταφέρεις και ακούσεις πίσω από το άσχημο rip).

Hades είπε...

Καλά, μη νομίζεις ότι και το demo έχει τον σούπερ ήχο. Τον κλασικό της εποχής έχει. Εμένα απλά μου έχει βγει πολυ΄μπάσος...

Ανώνυμος είπε...

Το κομμάτι που ακούσαμε είναι πολύ καλό. Να πούμε εδώ για όσους δεν το γνωρίζουν ότι τα παιδιά (ο τυμπανιστής και ο τραγουδιστής) τυγχάνουν μέλη του πολύ καλού progressive metal σχήματος Horizon's End (του οποίου ο τρίτος δίσκος αργεί ακόμα να κυκλοφορήσει). Να πληροφορήσω ότι ο τυμπανιστής και ο τραγουδιστής έχουν φτιάξει μια διασκευομπάντα και παίζουν στο rock club Αργώ (πρώην Cult) το οποίο βρίσκεται στα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη (πίσω από το θείο Βάνια) κλασσικό rock και metal, τους είδα πρόσφατα και είναι πολύ καλοί. Ειδικλα η φωνή του Βασίλη παραμένει εξαιρετική.

Κασκαμανίδης Γιάννης

Hades είπε...

Παρόλο που από Escape έχω δυστυχώς μόνο το πρώτο τους demo, ανάμεσα σε αυτούς και τους Horizon's End πάντως ψηφίζω δαγκωτό Escape... :)