Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Released Anger



thrash metal

Line-up
Ntinos Zacharis - Vocals
Dimitris Harissis - Guitar
John Anagnostou - Guitar
Kostas Pavlidis - Bass
Stelios Stavropoulos - Drums

Ex-members
Thanos Ziogas - Drums

Δεν μπορώ να πω ότι ως χώρα έχουμε και ιδιαίτερα μεγάλη παράδοση στο καθαρό thrash (παραδόξως δηλαδή) και η αλήθεια είναι πως όταν ακούω Released Anger πραγματικά με πιάνει μελαγχολία, διότι πρόκειται λίαν επιεικώς για μεγάλη γκρουπάρα. Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως: προς τα τέλη του 2004 δημιουργούνται στην Αθήνα από μέλη που έπαιζαν σε άλλα συγκροτήματα. Το 2005 κυκλοφορεί το ΕΡ Violent Instincts και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον πολύ ενδιαφέρον. Ο χρόνος περνάει με αρκετές συναυλίες στις οποίες οι Released Anger απλά παίρνουν κεφάλια δημιουργώντας και πολύ καλό όνομα και πυρήνα οπαδών. Φτάνουμε αισίως στο 2007, οπότε και κυκλοφορεί ο παρθενικός τους δίσκος Faces of Fate από την (αγία) Eat Metal Records, τον οποίον απλά συνιστώ σε όλους να ακούσουν: το έλα να δεις γίνεται εκεί μέσα. Γενικά πρόκειται για ένα εξαιρετικό και ελπιδοφόρο συγκρότημα και μάλιστα σε ένα είδος, το thrash, που γενικά πάσχουμε. "Παρακολουθούνται" στενά...


Κυκλοφορίες

Violent Instincts (EP) (2005)

Faces of Fate (2007)

Λίγα δικά μου λόγια
Δεν θα το κρύψω ότι χαίρομαι να ακούω τέτοια συγκροτήματα. Αρκετές φορές χαρακτηρίζομαι υπερβολικός σε χαρακτηρισμούς μου, και κάποιες φορές ίσως να είμαι κιόλας, όμως με τους Released Anger υπερβολικός δεν είμαι σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για γκρουπάρα... Α' Εθνικής. Η μουσική τους είναι thrash περασμένων μεγαλείων και δεκαετιών (κοινώς λέγε με 80s) και κυριολεκτικά κόβει κεφάλια. Παρόλο που είναι γνωστό ότι τα συγκροτήματα στα live συνήθως παίζουν καλύτερα από τις ηηχογραφημένες τους δουλειές, ετούτοι εδώ κυριολεκτικά το... παρακάνουν. Μιλάμε για μεταμόρφωση (προς το ακόμη καλύτερο). Τρελή πώρωση. Αναμφίβολα αποτελούν μια από τις σοβαρές ελπίδες της χώρας. Να σημειώσω ότι εσχάτως έχουν αρχίσει να βγαίνουν και εκτός συνόρων, γεγονός που προσωπικά με χαροποιεί αφάνταστα.

Ιστοσελίδες
Released Anger
Οι Released Anger στο myspace
Επικοινωνία:
band@releasedanger.com

Released Anger- Released Anger


Released Anger- Faces of Fate


Released Anger- Normal Person

4 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Όντως είναι πολύ καλοί. Έχουνε κυκλοφορήσει σε βινύλιο οι δουλειές τους;

Hades είπε...

Μπα, δε νομίζω, όχι ότι έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα αλλά απ'όσο ξέρω μόνο σε cd έχουν βγει αμφότερα.

Ανώνυμος είπε...

Ama eimaste tuxeroi twra tha vgei kati se vynilio.
Einai douleia pou exoume ixografisei ligo prin mpoume fantaroi oi 2 kitharistes.Hades tha ithela na ta poume k apo konta kapoia stigmi.
Giannis apo Released.

Hades είπε...

Όποτε θες, πολύ ευχαρίστως. Χρόνο κοινό να βρούμε...