Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Strikelight

heavy metal

Line-up
George Stavropoulos - Vocals
Nick Papakostas - Guitar
... - Guitar
Thodoris Vogiatzis - Bass
Anestis Apistolas - Drums

Ex-members
George Hararis - Guitars
Nick Dienis - Guitars
Bill Xirokostas - Drums

Η ιστορία των Strikelight ξεκινάει κάπου στο 1999 στην Καλλιθέα, οπότε και δημιουργήθηκαν από τον μπασίστα Θοδωρή Βογιατζή. Οι αλλαγές στην σύνθεση ήταν πολλές, ιδίως στην αρχή. Η μουσική γραμμή της μπάντας όμως αυστηρά μία: nwobhm κι άγιος ο θεός... Αρχές του 2004 κυκλοφορούν το demo τους Born by Fire κι ενώ στο ενδιάμεσο είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με διάφορες συμμετοχές σε συναυλίες, ενώ αργότερα την ίδια χρονιά κυκλοφορεί η έως τώρα μοναδική πλήρης δισκογραφική παρουσία του συγκροτήματος υπό τον τίτλο Strikelight, ενώ το 2007 έβγαλαν και ένα cd-single υπό τον τίτλο My Living Hell το οποίο ουσιαστικά είναι τα "προεόρτια" του επικείμενου δεύτερού τους cd που ακόμη περιμένουμε. Για την ώρα το συγκρότημα βρίσκεται σε αναζήτηση δεύτερου κιθαρίστα πάντως. Αξίζει πάντως ν'αναφέρω ότι με την ομώνυμή τους δουλειά έγινε πραγματικός πανικός: είναι όντως τόσο καλή και μάλιστα σε ένα είδος που δεν μπορώ να πω ότι έχουμε και ιδιαίτερες δάφνες ως χώρα. Και η αλήθεια είναι ότι μας λείπουν κι άλλα τέτοια συγκροτήματα που να παίζουν απλό, στρωτό και μελωδικό heavy, όπως οι Strikelight.

Κυκλοφορίες

Born of Fire (demo) (2004)

Strikelight (2004)

My Living Hell (2007)

Λίγα δικά μου λόγια
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάζομαι από το nwobhm, οπότε και τα συγκροτήματα που το ακολουθούν συνήθως με αφήνουν αδιάφορο. Πρέπει να είναι πραγματικά καλή μια μπάντα αυτού του στυλ για να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Και οι Strikelight ομολογουμένως είναι μια τέτοια. Όταν είχε κυκλοφορήσει το cd μου το είχε βάλει ο Γρηγόρης να το ακούσω και είχαμε πάθει πλάκα με τον Mad Putcher που ήμασταν μαζί εκείνη την στιγμή. Εξαιρετικές συνθέσεις, απλό και μελωδικό μέταλ. Τι άλλο να ζητήσεις. Επίσης να κάνω μια ειδική αναφορά για το συγκρότημα: είναι γνωστό ότι όλες οι μπάντες στις συναυλίες είναι συνήθως πολύ καλύτερες από αυτά που παρουσιάζουν στο στούντιο. Ιδίως οι Strikelight το... παρακάνουν! Εξαιρετική συναυλιακή μπάντα που μεταμορφώνεται από το ήδη καλό στο εκπληκτικά καλύτερο επί σκηνής. Πραγματική εμπειρία το να την παρακολουθήσεις. Και με πολύ ωραίο γούστο στις διασκευές κιόλας... Αναμφίβολα πρόκειται για μεγάλη ελπίδα για το μέλλον.

Ιστοσελίδες
Strikelight
Οι Strikelight στο myspace

Strikelight- Inner Voice


Strikelight- My Living Hell
Strikelight-My Living Hell

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλοί είναι οι Strikelight, είχα πάρει και το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους, αλλά επειδή κι εγώ δεν είμαι τόσο ένθερμος nwobhm fan, προτιμώ τους Convixion, την έταιρη μπάντα του Νίκου Παπακώστα.

btw, σου έστειλα mail στο yahoo account σου.