Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Thanatos Inc

power/thrash metal

Line-up
Nigel Foxxe (guitars)
Johnny (drums)
Fabian (vocals)
Wolf (bass)

Ex-members
-

Όταν ο Nigel Foxxe έφυγε από τους Flames, μάλλον λίγο καιρό έμεινε αδρανής, αφού δημιούργησε τους Thanatos Inc με τους οποίους κυκλοφόρησε έναν δίσκο με τίτλο Life Ltd. Ο δίσκος είναι εξαιρετικός, και δεν μπορώ να πω ότι έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική των Flames. Όπως και να'χει, μάλλον από το πουθενά προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα για το συγκρότημα και είχε να κάνει με το όνομά του: οι Ολλανδοί Thanatos κινήθηκαν κατά της μπάντας (και δε νομίζω να είναι απλές φήμες) και τελικά κατάφεραν να την κάνουν να αλλάξει το όνομά της σε... Χμ, αυτό αφήστε το για μιαν άλλη φορά! Ο δίσκος των Thanatos Inc είναι εξαιρετικά δυσεύρετος και συνήθως όταν "τρακαριστεί" είναι πανάκριβος. Κατ' εμέ αξίζει την επένδυσή σας ανεπιφύλακτα. Επίσης, να σημειώσω το εξαιρετικά έξυπνο λογοπαίγνιο ανάμεσα στο όνομα της μπάντας και τον τίτλο του δίσκου...

Κυκλοφορίες

Life Ltd (1987)


Λίγα δικά μου λόγια
Θυμάμαι ήταν κάπου στο 1993: ήμουν με τον Mad Putcher στα μεταχειρισμένα του Happening. Έχω ήδη τσεκάρει λοιπόν τον δίσκο στα χέρια ενός εξαιρετικά περίεργου τύπου. Λέω "περίεργου", διότι τον έβλεπε και τον ξανάβλεπε για κανά 10λεπτό. Από τη μεριά μου είχα βαρεθεί να βλέπω τους ίδιους και τους ίδιους δίσκους στο διπλανό σταντ περιμένοντας να τον αφήσει για να τον αρπάξω εγώ. Η συνέχεια ήταν τραγική: αποφάσισε να τον αγοράσει εκείνος. Τελικά κατάφερα να βρω τον δίσκο πολλά χρόνια μετά, με "μέσον" κιόλας (Greg, θενξ και πάλι ρε!) και η ηρεμία επανήλθε έστω και με μεγάλη καθυστέρηση. Δε νομίζω να έχει μεγάλο νόημα να πω πολλά: ο εν λόγω δίσκος επιβάλλεται από πολλές απόψεις, παρά την σπανιότητά του. Και ιστορικό "κομμάτι" είναι και με εξαιρετική μουσική.
Πριν κλείσω, μια "πληροφορία": κάποιες φήμες λένε ότι ο τραγουδιστής των Thanatos Inc ήταν γιος σχετικά γνωστού "σκυλά" τραγουδιστή της εποχής... :)

Ιστοσελίδες

Οι Thanatos Inc στο myspace

Thanatos Inc- Naked Bones

7 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Είμαι από τους τυχερούς διότι τον έχω σε βινύλιο :) Εν τάξει ό,τι και να πούμε γι' αυτό το δίσκο είναι λίγο. Τελικά τα τρία από τα πέντε μεγαλύτερα (βάζω μέσα τους Christ και Septic Flesh) συγκροτήματα στην Ελλάδα προέρχονται από τον ίδιο άνθρωπο.

Giannis P. είπε...

Έχει μερικά εξαιρετικά κομμάτι μέσα όπως το Naked Bones π.χ. Δεν ήταν ο Fabian ο γιος του Γερολυμάτου, αλλά ο Alex των Flames.:):):)

Panos Konstantinidis είπε...

Από αγκάθι βγαίνει ρόδο :)

Giannis P. είπε...

Η το αντίθετο χαχαχαχα

Hades είπε...

@Πάνο
Πλάκα, πλάκα δεν έχεις κι άδικο για τα "3 συγκροτήματα" που λες... Αν και δεν συμμερίζομαι ιδιαίτερα το υπόλοιπο της απόψεως περί RC και SF... :)

@Κεβ
Της οικογενείας είναι κι αυτός. Κοντά πέσαμε... :):)

Panos Konstantinidis είπε...

Άδη, γούστα είναι αυτά.

Hades είπε...

Εννοείται αυτό.